Avancerad förarkurs, Åke Nyberg

Åke Nyberg håller utbildningen Avancerad Förarkurs då han utbildar förare för att bli snabbare på bankörning. Texten nedan är tagen från hans hemsida, där han beskriver kursens innehåll.

______________________________________________________________________________________________________________________________

Vi kommer att vara en instruktör på 3-5 deltagare. Instruktörerna kommer att åka med i din bil och ge dig konkreta råd om vad du skall jobba på direkt på förmiddagen. Sen tränar du på de momenten själv, och vi åker med igen och ser vad vi skall gå vidare med efter lunchen för att utvecklas ytterligare. Det blir 3 – 4 instruktörs pass under dagen.

Du har du fri tillgång till banan under hela dagen. De flesta brukar hinna med 15 – 25 mil på banan så det blir verkligen åka av för din egen del. Det är väldigt lite bilar ute på banan samtidigt så du får mycket och många fria varv i eget högt eller lågt tempo, det väljer du själv. Det är mao betydligt mer körning på vår kurs än på en vanlig trackday eller klubbträff och du tränar i eget tempo och i huvudsak fria varv utan hindrande trafik.

All instruktion är individuell och ges personligt efter hur du kör, och i takt med hur du tar till dig de nya kunskaperna. Instruktörerna är erfarna banrävar och tävlingsåkare som är allt annat än åkrädda. De delar med sig av sina erfarenheter på ett pedagogiskt sätt att du blir en mycket snabbare och säkrare chaufför. Många av deltagarna på kurserna förbättrade sig med mellan 5 – 8 sekunder på varvet under dagen och generellt får kurserna en mycket bra utvärdering och har ett gott renommé.

Till de mer erfarna banåkarna som deltar jobbar vi hårdare med moment som är anpassade till deras status som förare för att kapa de där sista tiondelarna runt varvet. Helt på individuell basis.

______________________________________________________________________________________________________________________________

Text från Åke Nybergs hemsida.

För mer information: http://www.avanceradforarkurs.se/

Datum

13 maj 2022
Utgånget!

Tid

09:00 - 16:30
Kategori